Natūralūs eteriniai aliejai

Imbierinių cirinžolių eterinis aliejus 10ml.

€3.79

Apie produktą:
Imbierinių citrinžolių eterinis aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešvirusinėmis, baktericidinėmis, virškinimą gerinančiomis, karštį mažinančiomis savybėmis. Imbierinių citrinžolių eterinis aliejus, kartais dar vadinamas palmarozų (angl. palmarosa) aliejumi ramina protą, tuo pačiu veikia pakylėjamai. Teigiamai veikia esant fiziniam ir dvasiniam išsekimui, problemoms, susijusioms su stresu ir nervingumu. Gerina atmintį, didina susikaupimą, mažina apsnūdimą, išsklaido nerimą ir baimes.
Apibūdinimas Imbierinių citrinžolių, dar vadinamas imbierų žolės eterinis aliejus išgaunamas iš citrinžolėms giminingo žolinio augalo (lot. Cymbopogan martinii) antžeminės dalies distiliuojant vandens garais ir yra švelnaus gėlinio, vos dvelkiančio rožėmis kvapo. Šis eterinis aliejus naudingas sveikimo po sunkių ligų stadijoje, veikia vėsinančiai, padeda virškinimui, gali padėti išvalyti žarnyno infekcijas, teigiamai veikia kamuojant nervinei anoreksijai. Padeda malšinti geliančius, sustingusius raumenis. Kosmetikoje Imbierinių citrinžolių eterinis aliejus veiksmingai drėkina odą, skatina ląstelių atsinaujinimą. Padeda balansuoti odos riebalų išsikyrimą ir odai išlikti elastingai. Naudingas spuoguotai odai, kamuojamai dermatito, aknės ar egzemos, minkština randus, kovoja su smulkiomis odos infekcijomis, ramina pavargusias pėdas.

Imbiero eterinis aliejus

€0

Imbiero eterinis aliejus pasižymi skausmą malšinančiomis, pykinimą slopinančiomis, antiseptinėmis, spazmus mažinančiomis, baktericidinėmis, vidurių pūtimą mažinančiomis, atsikosėjimą lengvinančiomis, uždegimą ir karščiavimą mažinančiomis, lengvai liuosuojančiomis, stimuliuojančiomis, virškinimą gerinančiomis, prakaitavimą skatinančiomis ir tonizuojančiomis savybėmis. Šis eterinis aliejus itin veiksmingas siekiant palengvinti peršalimo ir gripo simptomus, sumažinti pykinimą, emocinį išsekimą, rytinį pykinimą, raumenų ir sąnarių skausmus. Šildančių savybių dėka imbierų eterinis aliejus gali pagelbėti kamuojant žiemos depresijai, vienišumo jausmui. Veikia kaip afrodiziakas.   Derinimas Imbierų eterinis aliejus geriausiai dera su citrusiniais, bergamočių, nerolių, rožių, sandalmedžių ir ylang-ylang (kvapiųjų kanangų) eteriniais aliejais

Kadagių eterinis aliejus 10ml.

€3.49

Eterinis kadagių aliejus pasižymi stipriomis antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, todėl plačiai vartojamas gydant įvairias peršalimo ligas ir susilpnėjusį imunitetą. Eterinį kadagių aliejų rekomenduojama vartoti žmonėms, sergantiems hipertenzija, nes jis pagerina kraujotaką ir sumažina arterinį kraujo spaudimą, stiprina kraujagyslių sieneles, didina jų elastingumą. Tinka gydyti varikozines venas, artritą, reumatą, hemorojų. Reguliuodamas organizmo medžiagų apykaitą padeda esant celiulitui ir nutukimui. Kadagių aliejus turi šlapimą varančių ir priešedeminių savybių, todėl teigiamai veikia šlapimo sistemos uždegimus. Jis normalizuoja virškinimo trakto funkcijas ir numalšina dieglius, atsirandančius dėl vidurių pūtimo. Eterinis kadagių aliejus suteikia ir šildomąjį poveikį organizmui, todėl labai efektyvus gydant raumenų skausmus ir spazmus, reumatą, artritą.

Kedrų eterinis aliejus 10ml.

€3.69

Kedrų eterinis aliejus turi patį didžiausią seskiterpenų kiekį, net 98 proc., kas padidina deguonies kiekį smegenyse ir ląstelėse ir padeda ištaisyti klaidingai perkopijuotą DNR. Kedras veikia giliai limbinėje smegenų skiltyje, kur įsirašo mūsų prisiminimai. Šis aliejus pamažu išlaisvina mus iš poreikio laikytis praeities emocijų, kurios nėra naudingos dabartyje, padeda paleisti senus prisiminimus ir pakeisti pasąmonines programas. Taip pat padeda išsilaisvinti nuo priklausomybių kaip rūkymas, alkoholizmas ar narkomanija. Fizinis poveikis: šildantis ir atpalaiduojantis, palaiko ląstelių sveikatą, padeda nuo plaukų retėjimo dėl amžiaus (įmasažuoti 1-3 lašelius į galvos odą), palaiko gerą odos būklę, anti-grybelinis, anti-bakterinis, gydo aknę, bronchitą (įmasažuoti 1-2 lašelius į krūtinę), palaiko širdies kraujagyslių ir limfinės ir šlapimo sistemų sveikatą, naudingas esant problemoms su sinusais. Skatina melatonino išsiskyrimą ir gilina miegą, tad yra puikus pagalbininkas nuo nemigos, ypač derinant su levanda. Emocinis poveikis: malšina nerimą, nervinę įtampą, padeda paleisti pyktį ir pasijusti visiškai saugiais savyje ir savo aplinkoje. Paleidus baimes širdis atsiveria meilei, savęs priėmimui. Lašelis kedro aliejaus užteptas ant dešiniojo nykščio padeda įveikti emocinius blokus, kliudančius mokytis.

Kėnių eterinis aliejus 10ml.

€3.59

Apie produktą:
Kėnių eterinis aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešuždegiminėmis, priešgrybelinėmis, priešbakterinėmis, šildančiomis, atsikosėjimą skatinančiomis, nuskausminamosiomis, prakaitavimą mažinančiomis, nuotaiką gerinančiomis savybėmis. Itin tinka persišaldžius, sergant gripu, kamuojant įvairaus pobūdžio uždegiminiams procesams. Gerina nuotaiką, tonizuoja, suteikia energijos ir sušildo.
Apibūdinimas Kėnių eterinis aliejus išgaunamas iš sibirinių kėnių (lot. Abies sibirica) spyglių, ūglių ir kankorėžių distiliuojant vandens garais ir yra aitriai šalto, gavaus, miško kvapo, šiek tiek dvelkiančiu derva. Padeda raminti raumenų skausmus, mažinti pabrinkimus, gerinti audinių kraujotaką, todėl kaip pagalbinė priemonė rekomenduojamas sergant neuralgija, radikulitu, skaudant raumenims. Slopina pėdų prakaitavimą, padeda pašalinti nuovargio jausmą, dezinfekuoja ir valo orą. Naudojamas kosmetikoje pasižymi stangrinančiomis, ląstelių atsinaujinimą skatinančiomis, odą tonizuojančiomis savybėmis, padeda nuraminti infekcijų pažeistą ar probleminę odą, tinka siekiant palengvinti dermatito, egzemos, psoriazės, opų ir įbrėžimų kamuojamos odos būklę. Rekomenduojamas suglebusiai, raukšlėtai odai. Gali padėti atsikratyti pleiskanų, atstatyti galvos riebalų pusiausvyrą. Kėnių aliejus naudojamas farmacijoje muilų, vonioms skirtų priemonių aromatizavimui, iš jo gaminamas kamparas.

Kiparisų eterinis aliejus

€0

Fizinis poveikis: Naudingas riebiai, probleminei odai, randams. Gerina kraujo cirkuliacija ir krešėjimą, stiprina kapiliarų sieneles. Jau daug amžių kiparisų eterinis aliejus naudojamas palengvinti menstruacijų negalavimams, turint kiaušidžių cistų, sumažina per gausų kraujavimą menstruacijų metu. Naudojimas pagerinti vidinių ir išorinių žaizdų gijimą, apsaugoti nuo infekcijų, kraujuojant dantenoms. Didina plaučių veiklos efektyvumą, padeda nuo mėšlungio,palaiko kepenų ir tulžies pūslės sveikatą, padeda detoksikuoti limfinę sistemą. Skatina prakaitavimą bei dažniau ir daugiau šlapintis, mažina tinimą ir celiulitą. Padeda sergant gripu, laringitu ar peršalus, karščiuojant ar spazmiškai kosėjant. Naudojamas sergant astma, diabetu, turint riešo tunelio sindromą, artritą, bursitą, stuburo slankstelio išvaržą, patyrus insultą.

  • Susižeidus patepkite keliais lašais ant odos, bet NE ant ar prie pat žaizdos, kraujotaka nuneš eterinio aliejaus molekules prie žaizdos ir padės sustabdyti kraujavimą.
  • Padės sustabdyti kraujavimą iš nosies jei atskiestu patepsite vidines rankų ar šlaunų puses.
  • Šlapinimasis į lovą ir šlapimo nelaikymas (inkontinencija) – prieš miegą įmasažuokite atskiestą kiparisų eterinį aliejų į pilvo sritį.
  • Sergant Reino liga įmasažuokite 6-8 lašelius į paveiktą vietą, tai atpalaiduos spazmą, pagerins cirkuliaciją. Rezultatai gali būti nevienodi, tačiau yra puikių atsiliepimų apie šio aliejaus poveikį kai ištinka spazmas.
  • Jei niekas nepadeda nuo naktinio kosulio, pamėginkite patepti krūtinę atskiestu kiparisų eterinių aliejumi (2-3 lašai).

Ladano (Bosvelijos) eterinis aliejus 10ml.

€3.89

LADANO eterinis aliejus (100%) Poveikis sąmonei: Palankiai veikia kvėpavimo ritmą, nuotaiką, suteikia ramybės pojūtį, ramina minčių tėkmę, praskaidrina mąstymą ir teikia taikumo pojūtį. Lengvina būsenas, atsirandančias dėl senyvo amžiaus.

Poveikis kūnui: Palaiko kvėpavimo ir urogenitalinės sistemos, virškinamojo trakto veiklą.
Poveikis odai. Jaunina vystančią odą, lygina raukšleles, teikia ypač gerą tonizuojamąjį efektą! Dėl sutraukiamojo poveikio naudingas riebiai odai. Ladano eterinio aliejaus poveikis pripažintas efektyviu gydant žaizdas, skaudulius, opas, karbunkulus ir odos uždegimus.

Laimo vaisiaus eterinis aliejus

€0

Žaliųjų citrinų (laimų) eterinis aliejus gaunamas iš vaisiaus žievelių. Kosmetikos priemonėse laimų aliejus naudojamas anticeliulitinėse priemonėse, esant strazdanoms, pigmentinėms dėmėms, nes šviesina odą, riebios odos priemonėse. Aliejus padeda stiprinti nagus. Lašelis ant dantų pastos padeda natūraliai balinti dantis. Taip pat eterinis aliejus pasižymi bakterocidinėmis savybėmis, stiprina organizmo atsparumą peršalimams, padeda įveikti gripą, galvos skausmus. Rekomenduojamas esant depresijai, keliantis nuotaiką. Geras orui gryninti ir pakiliai nuotaikai sukurti. Žaliųjų citrinų aliejus tinka nutukusiems žmonėms, nes skatina medžiagų apykaitą, o dėl šlapimo varančių savybių padeda atsikratyti celiulito. Naudojamas masažiniuose aliejuose, nes pagerina kraujotaką ir tonizuoja venų sienelių raumenis, sumažina galimybę varikoziniam venų išsiplėtimui. Žaliųjų citrinų eterinis aliejus baido namines skruzdes ir kandis. Pastaba! Nenaudoti ant odos prieš išeinant į saulėtą orą.

Levandų eterinis aliejus 10ml.

€4.49

Lеvаndų eterinis aliejus (Oleum Lavandulae)

Šalys eterinio aliejaus gamintojos: Ukraina, Moldova.

Žaliava: lеvаndų- eterinis aliejus gaminamas iš visžаlių tikrųjų lеvandų - (Lavandula officinalis Сhаix.) рuskrūmių hidrodistiliacijos metodu.

Pagrindiniai cheminiai komponentai: linalilacetatas, terpineolis, linalolis, linalolio ir оrganinių rūgščių (acto, sviesto, vаlеrijоnų, heksano) eteriniai aliejai, borneolis, kariofilenas.

Savybės:

  • skatina аudinių atsinaujinimą
  • gerina pažeistos ir pleiskanojančios odos būklę;
  • stiprina plaukus, skatina jų- augimą;
  • gaivinamoji, mažina odos niežėjimą, repelentas.

Rekomenduojama naudoti kaip pagalbinę priemonę:

• natūralus levandų eterinis aliejus – gali padėti susidoroti su nerimu, panikos atakomis, pašalinti jaudulį ir  nemigą. Šio aromato poveikis prisideda prie psichologinės, emocinės būsenos suderinimo, padeda sukurti vidinę ramybę. Jis padeda apsaugoti psichika ir sąmonę  nuo  stresų, neigiamų emocijų.

IŠORINIO NAUDOJIMO  BŪDAI

KOSMETIKOS PRIEMONIŲ PAPILDYMAS

3-5 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio sumaišyti su 10-15 g (ml) pagrindo (kremo, losjono, toniko, šampūno ir pan.).

MASAŽAS

5-8 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio sumaišyti su valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus (alyvuogių, migdolų, kukurūzų, kviečių gemalų ar kt.) arba pasirinkto kremo.

VONIOS

5-8 lašus levandų eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio, iš anksto sumaišytus su valgomuoju šaukštu emulgatoriaus (pieno, medaus, jūrų arba valgomosios druskos), įpilti į pilną vandens (37-38oC) vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.

SAUNA

5-10 lašų levandų eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio įlašinti į nedidelį karšto vandens indą ir pastatyti indą garinėje ant viršutinės lentynos.

PATALPŲ AROMATIZAVIMAS

5-7 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio įlašinti į aromatinėje lempoje esantį vandenį ir uždegti žvakę. Patalpoje pasklis kvapas. Jei nėra lempos, aliejumi galima sudrėkinti servetėlę arba įlašinti jo į karšto vandens puodelį bei pastatyti ant veikiančio radiatoriaus.

Kontraindikacijos:

  • individualus eterinio aliejaus kоmроnеntų netoleravimas;
  • nenaudoti pirmaisiais keturiais nėštumo mėnesiais, esant hipotonijai (kraujospūdžio sumažėjimui), chemoterapinei onkopatologiiai;
  • nenaudoti kartu su vaistais, turinčiais jodo ar geležies.

Sąveika su kitais aliejais: lеvаndų аliеjų tinka naudoti su kanаngų, раčiulių, еukаliрtų aliejais.

Рарildоmа informacija:

- vabzdžių (bičių. vapsvų. uodų) įkaпdiтai - pažeistos odos vietą patrinti lеvаndų eterinio aliejaus ir spirito ar degtinės viеnоdų dаlių mišiniu;

- plaukaтs stipriпti ir аugiтui skatiпti - ураč efektyvus galvos maitinamasis aromamasažas ir рlаukų aromaskalavimas.

Maitinamasis masažas: aromamišiniu (1 valg. šaukštas pagrindinio augalinio aliejaus ir 3–5 lašai eterinio aliejaus) įtrinti galvos odą, apvynioti galvą rankšluosčiu ir po 1–1,5 val. išplauti šampūnu. Po šios procedūros plaukus galima perskalauti aromamišiniu. Jeigu prasidėtų galvos skausmai, eterinio aliejaus lašų skaičių procedūrai būtina sumažinti.

- odos пudеgiтаi (taip pat ir saulės) - jeigu pažeista odos vieta nedidelė, tepti lеvаndų aliejumi; esant saulės nuоdеgiаms, lеvаndų aliejaus įdėti į kūno krеmą.

Naudojant eterinius aliejus galimos alerginės reakcijos, todėl būtina atlikti naudojimo aliejaus toleravimo testą.

Individualaus jautrumo eteriniam aliejui testai

  • kvėpavimo – 1–2 lašus eterinio aliejaus užlašinti ant vatos gabalėlio ir 7–10 kartų įkvėpti aliejaus aromato. Jeigu per 4–5 minutes nejaučiama diskomforto, neatsiranda kvėpavimo spazmų, kosulio, dusulio, galvos svaigimo, tai tą aromatinį darinį galima naudoti aromatinėje lempoje arba inhaliacijai.
  • odos– aromatinį mišinį (1 lašas eterinio aliejaus į 1 arbat. šaukštelį augalinio aliejaus) vatos gabalėliu užtepti odos lopinėlį ant dilbio vidinės pusės, riešo arba alkūnės įlinkio, už ausies arba krūtinkaulio srityje. Jeigu per 12 valandų nepasireikš odos suerzinimo (paraudimo, niežėjimo) požymių, tai tą eterinį aliejų galima naudoti odos  procedūroms.

Dėmesio: nevartoti į vidų!

Tinkamumo naudoti terminas: 3 metai.

Laikymo sąlygos: eteriniai aliejai laikomi sandariai užkimštuose flakonuose kambario temperatūroje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Saugoti nuо tiеsiоginių saulės sрindulių.

Раkuоtė: 10 ml 

Nereceptinis.

Mandarinų eterinis aliejus 10ml.

€3.69

Nors mandarinas yra citrusinis vaisius, tačiau skirtingai nuo kitų citrusų jis neveikia tonizuojamai. Mandarinas ramina ir balansuoja emocijas, padeda įveikti nuotaikų svyravimus.Ypatingai tinka besilaukiančioms moterims! Tai bene saugiausias eterinis aliejus nėštumo laikotarpiui. Mandarinų aliejus didina odos elastingumą, tonizuoja odą, padeda apsisaugoti nuo strijų.

Apie produktą:
Mandarinų eterinis aliejus apibūdinamas kaip turintis antiseptinių, spazmus malšinančių, raminančių, tonizuojančių, valančiųjų, žarnyno veiklą stimuliuojančių savybių.
Apibūdinimas Mandarinų eterinis aliejus išgaunamas šalto spaudimo būdu iš mandarininio citrinmedžio (Citrus reticulata) vaisių žievelių ir yra saldžiai citrusinio, ledinukus primenančio kvapo. Mandarinų eterinis aliejus ramina nervų sistemą, tonizuojančiai veikia virškinimą, mažina vidurių pūtimą, balansuoja žarnyno veiklą. Naudingas kamuojant nemigai, ypač vaikams, kamuojant nervinei įtampai, stresui, sutrikus virškinimui. Kosmetikoje naudojamas odai stangrinti, skysčių susilaikymui mažinti, odos kraujotakai gerinti, kaip anticeliulitinė priemonė, strijų profilaktikai. Teigiamai veikia spuoguotą, suglebusią raukšlėtą odą.

Melisų eterinis aliejus 10ml.

€3.95

Apie produktą:
Melisų eterinis aliejus pasižymi antidepresinėmis, priešbakterinėmis, vidurių pūtimą mažinančiomis, širdies veiklą gerinančiomis, raminančiomis, virškinimą gerinančiomis, tonizuojančiomis, karščiavimą ir kraujospūdį mažinančiomis savybėmis. Šio aliejaus didžiausias privalumas – tai nervus ir širdies veiklą raminančios, virškinimą gerinančios, karščiavimą mažinančios ir skausmingas menstruacijas malšinančios savybės.
Apibūdinimas Melisų eterinis aliejus išgaunamas iš vaistinių melisų (lot. Melissa officinalis) jaunų žydinčių viršūnių, lapų ir stiebų distiliuojant vandens garais ir yra saldžiai gaivaus citrusinio aromato. Melisų eterinis aliejus veiksmingai padeda raminti nervus ir kovoja su depresijos požymiais. Šis aliejus gali būti naudingas kamuojant isterijai ir panikai, gali padėti numalšinti padidėjusį širdies plakimą, sąlygotą nervinės įtampos, melisų eterinis aliejus gali padėti sumažinti kraujospūdį, sureguliuoti menstruacijų ciklą, numalšinti menstruacijų metu kamuojamus skausmus. Tai geros nuotaikos aliejus, padedantis išsklaidyti liūdesį ir nerimą, pagerinantis dėmesio sutelkimą ir atmintį. Melisų eterinis aliejus gali padėti sureguliuoti virškinimą, gali pagelbėti kamuojant pykinimui ir vėmimui, aliejus veikia vėsinamai karščiuojant ir gali padėti numalšinti galvos skausmus kamuojant peršalimui. Manoma, kad melisų eterinis aliejus gali būti naudingas pastebėjus pačius pirmuosius pūslelinės (herpes viruso) požymius. Kosmetikoje šis eterinis aliejus tinka lūpų, taip pat riebios, inkštiruotos odos ir riebių plaukų priežiūrai. Ramina niežulį ir skausmą patepus vabzdžių sugeltas vietas.

Morkų sėklų natūralus eterinis aliejus

€0

Morkų sėklų eterinis aliejus pasižymi stimuliuojančiomis, regeneruojančiomis, valančiomis, minkštinančiomis savybėmis, itin tinka brandžiai ir sausai odai puoselėti. Padeda atstatyti odos tonusą, stangrina, lygina smulkias raukšleles, minkština randus, padeda išvengti strijų susidarymo. Skaistina ir jaunina, gerina odos išvaizdą, suteikia bronzinio atspalvio. Apibūdinimas Morkų sėklų eterinis aliejus išgaunamas iš morkų sėklų (lot. Daucus carota) distiliuojant vandens garais ir yra šiek tiek salsvo, žemiško, morkas primenančio kvapo. Pasižymi antiseptinėmis, dujų kaupimąsi mažinančiomis, valančiosiomis, diuretinėmis, stimuliuojančiomis, tonizuojančiomis, parazitus varančiomis, kepenų funkcijas teigiamai veikiančiomis savybėmis. Naudingas sergant artritu, podagra, reumatu, gelta, pasižymi nosies, gerklės ir plaučių gleivinės membranas stiprinančiomis savybėmis, todėl teigiamai veikia sergant gripu ar bronchitu. Dėl stimuliuojančiųjų, ląstelių atsinaujinimą skatinančių, valančiųjų savybių morkų sėklų eterinis aliejus itin tinka sausai, brandžiai, suglebusiai odai prižiūrėti. Turi randus minkštinančių savybių, padeda užgyti žaizdoms ir nudegimams, padeda atstatyti odos tonusą ir elastingumą, skaistina, jaunina, puikiai tinka anticeliulitiniuose mišiniuose. Mėgstantiems saulės vonias, tausoja odą ir padeda įgauti dailaus atspalvio įdegį.   Naudojimas Aromaterapijai į aromatinę garų lempą, žvakę ar inhaliatorių lašinama 3 – 5 lašai morkų sėklų eterinio aliejaus, siekiant per kvėpavimo takus sumažinti stresą, suaktyvinti kepenų, virškinimo ir kvėpavimo sistemų veiklą, sumažinti raumenų skausmus. Panašų efektą suteiksite, jei pirtyje ar saunoje keletą lašų morkų sėklų eterinio aliejaus įlašinsite į kibirą vandens ir apšlakstysite sienas, akmenis, gultus, ar mirkysite vantas. Kosmetikos priemonėms 1 – 2 lašus morkų sėklų aliejaus maišykite su 10 ml bazinio aliejaus ar kremo ir naudokite odos jauninimui, stangrinimui, drėkinimui, smulkių raukšlelių mažinimui, spalvos gerinimui. 10 – 15 lašų morkų eterinio aliejaus, sumaišykite trupučiu su pieno, grietinėlės, medaus ar druskos ir supilkite į vonią arba 5 – 10 lašų morkų eterinio aliejaus sumaišykite su 50 ml bazinio aliejaus ir naudokite masažui. Naudinga kamuojant raumenų skausmams, padeda suaktyvinti kvėpavimo takų sistemą, išvalyti toksinus, suaktyvinti raudonųjų kraujo kūnelių gamybą.   Derinimas Morkų sėklų eterinis aliejus labiausiai dera su bergamočių, kadagių, levandų, citrinų, žaliųjų citrinų, sandalmedžių, pelargonijų bei kitais citrusiniais ir prieskoniniais eteriniais aliejais.

Muskatinio šalavijo eterinis aliejus

€3.97

Labai populiaraus 100 % Muskatinių šalavijų aliejaus sudėtyje yra tokių aktyviųjų komponentų, kaip tujonas (41-61%), borneolas (7-16%), cineolas, kamparas. Šis aliejus pasižymi aštriu ir gaiviu aromatu su muskuso dvelksmu. Naudojama kaip priešuždegiminė priemonė, turinti sutraukiančių, dezinfekuojančių, kraujavimą stabdančių ir odą minkštinančių savybių. Aliejus puikiai stimuliuoja ir balansuoja nervų sistemą, šalina nemigą, silpnumą ir depresiją, žymiai gerina atmintį. Aktyvindamas galvos smegenų veiklą aliejus kelia darbingumą, stiprina fizines jėgas, šalina traukulius, nervinę įtampą, palengvina galvos skausmus. Valo ir stimuliuoja kraujotakos sistemą. Jau nuo senų laikų gerai žinomas šio aliejaus poveikis kvėpavimo sistemai. Jis padeda sergant bronchitu, kosuliu ir su peršalimu siejamomis ligomis. Moterims padeda sureguliuoti menstruacijų ciklą, šalina skausmo sindromą. Klimakteriniu laikotarpiu ramina, mažina padidėjusį prakaitavimą, karščio antplūdžius. Efektyvus pienligės ir genitalijų herpes  viruso pasireiškimo atvejais. Palengvina raumenų ir reumatinius skausmus, kitokias neuralgijas. Šalavijų aliejus naudojamas, kai norima baigti maitinimą krūtimi, – jis stabdo laktaciją.

Nerolio eterinis aliejus 10ml.

€4.79

NEROLIO ( Bot. Citrus aurantium) Karčiavaisių citrinmedžių žiedų. Neroliu vadinamas eterinis aliejus, išgaunamas iš apelsinmedžio žiedų. Aliejus yra tirštas, tamsiai rudos spalvos. Jo kvapas – saldžiarūgštis.  Nerolis dažnai naudojamas kvepaluose. Dezodorantas: panaikina kvapus, todėl naudojamas kūno aromatams, oro gaivikliuose, garinamas. Nerolio eterinis aliejus ne tik panaikins nemalonų kvapą, bet ir dezinfekuos patalpas. Raminantis: nerolis ramina, padeda atsikratyti susirūpinimo, sielvarto, pykčio, depresijos ir susierzinimo. Atpalaiduoja kūną ir sielą. Prabangus eterinis aliejus. Gerai dera mišiniuose su: levanda, citrina, kvapiuoju šalavu, mira ir prieskoniniais eteriniais aliejais. Kiekis: 10 ml

Pačiulio eterinis aliejus 10ml.

€4.96

Apie produktą:
Pačiulio eterinis aliejus pasižymi antidepresinėmis, priešuždegiminėmis, antiseptinėmis, sutraukiančiomis, diuretinėmis, priešgrybelinėmis, raminamosiomis, karštį mažinančiomis, randus minkštinančiomis, tonizuojančiomis savybėmis. Geras afrodiziakas, atbaido vabzdžius, naudojamas aromatizavimui, padeda kovoti su depresija, nerimu, sustiprina jausmingumą, veiksmingas prieš grybelines infekcijas, vėsina, skatina ląstelių atsinaujinimą.
Apibūdinimas Pačiulio eterinis aliejus išgaunamas iš tikrųjų pačiulių (lot. Pogostemon cablin), notrelinių šeimai priklausančių daugiamečių žolinių vaistinių augalų jaunų, fermentuotų lapelių distiliuojant vandens garais. Aliejus pasižymi saldžiai muskusiniu, stipriu, specifiniu, šiek tiek prieskoniais dvelkiančiu žoliniu aromatu. Manoma, kad naudingas kaip afrodiziakas, atbaido vabzdžius. Labai kvapnus, nuo senų laikų naudojamas kvepalų gamyboje. Pačiulio eterinis aliejus balansuoja emocijas, išsklaido mieguistumą, padeda kovoti su depresija ir nerimu, sustiprina jausmingumą. Teigiama, kad veiksmingas kovojant su grybelinėmis odos infekcijomis, gelbsti sugėlus vabzdžiams, taip pat gali būti naudojamas kaip vabzdžius atbaidanti priemonė. Dėl savo diuretinių savybių, šis eterinis aliejus gali būti veiksmingas kovojant su skysčių susilaikymu, teigiamai veikia celiulito pažeistas vietas, padeda sumažinti vidurių užkietėjimą, gali būti puiki pagalbinė priemonė metant svorį. Puikus gaiviklis, vėsina, mažina uždegiminius procesus. Pačiulių eterinis aliejus skatina ląstelių atsinaujinimą, gali padėti užgydyti žaizdas, užkerta kelią randų susidarymui. Šis aliejus itin tinka grubiai, įtrūkusiai, labai išsausėjusiai, spuoguotai, egzemos, opų, grybelinių infekcijų kamuojamos odos priežiūrai, gerina galvos odos būklę.

Pankolio eterinis aliejus

€0

Pankolių eterinis aliejus tradiciškai naudojamas atsikosėjimui gerinti peršalus, nuo virškinimo trakto dieglių ir vidurių pūtimo, esant tinimams, celiulitui; kaip tonizuojantis odą.  Pankolių eterinio aliejaus naudojimo būdai:

  • sergant anoreksija, pakelia apetitą - garinti patalpose.
  • virškinimo sutrikimai, diegliai, tinimai - per didelis vandens sukaupimas, celiulitas - naudoti masažuose ir voniose.
  • padeda išnykti patinimams, skaistina papilkėjusią odą, valo riebią odą, mažina raukšles - naudoti kremų sudėtyje.
Gerai dera mišinyje su pelargonijų, levandų, rožių ir santalo eteriniais aliejais. Pankolių eterinis aliejus pasižymi fitoestrogeniniu poveikiu - nepiktnaudžiauti vaikams iki 18 metų; nenaudoti nėščiosioms, maitinančioms ir sergančioms endometrioze; šiai grupei žmonių geriau naudoti pankolių arbatą.