Shop

Kolageninė kaukė veidui ir kaklui ,,Žaliosios arbatos ekstraktas“ 2 in 1

€1.98

Kaip veikia kolageno kaukės veido odą? Gerina kraujo mikrocirkuliaciją viršutiniuose odos sluoksniuose; Aktyvuoja medžiagų apykaitą; Šalina toksinus; Drėkina odą; Išlygina mimikos raukšleles; Greitina žaizdų gijimą ant odos; Atstato odą po šveitimo; Patempia odą.

Image Akcija

Kosmetinių aliejų plaukams ir veidui rinkinys 3 in 1

€11.99€15.07

Turėk šį rinkinį ir sutaupyk!

Ladano (Bosvelijos) eterinis aliejus 10ml.

€3.89

LADANO eterinis aliejus (100%) Poveikis sąmonei: Palankiai veikia kvėpavimo ritmą, nuotaiką, suteikia ramybės pojūtį, ramina minčių tėkmę, praskaidrina mąstymą ir teikia taikumo pojūtį. Lengvina būsenas, atsirandančias dėl senyvo amžiaus.

Poveikis kūnui: Palaiko kvėpavimo ir urogenitalinės sistemos, virškinamojo trakto veiklą.
Poveikis odai. Jaunina vystančią odą, lygina raukšleles, teikia ypač gerą tonizuojamąjį efektą! Dėl sutraukiamojo poveikio naudingas riebiai odai. Ladano eterinio aliejaus poveikis pripažintas efektyviu gydant žaizdas, skaudulius, opas, karbunkulus ir odos uždegimus.

Laimo vaisiaus eterinis aliejus

€0

Žaliųjų citrinų (laimų) eterinis aliejus gaunamas iš vaisiaus žievelių. Kosmetikos priemonėse laimų aliejus naudojamas anticeliulitinėse priemonėse, esant strazdanoms, pigmentinėms dėmėms, nes šviesina odą, riebios odos priemonėse. Aliejus padeda stiprinti nagus. Lašelis ant dantų pastos padeda natūraliai balinti dantis. Taip pat eterinis aliejus pasižymi bakterocidinėmis savybėmis, stiprina organizmo atsparumą peršalimams, padeda įveikti gripą, galvos skausmus. Rekomenduojamas esant depresijai, keliantis nuotaiką. Geras orui gryninti ir pakiliai nuotaikai sukurti. Žaliųjų citrinų aliejus tinka nutukusiems žmonėms, nes skatina medžiagų apykaitą, o dėl šlapimo varančių savybių padeda atsikratyti celiulito. Naudojamas masažiniuose aliejuose, nes pagerina kraujotaką ir tonizuoja venų sienelių raumenis, sumažina galimybę varikoziniam venų išsiplėtimui. Žaliųjų citrinų eterinis aliejus baido namines skruzdes ir kandis. Pastaba! Nenaudoti ant odos prieš išeinant į saulėtą orą.

Levandų eterinis aliejus 10ml.

€4.49

Lеvаndų eterinis aliejus (Oleum Lavandulae)

Šalys eterinio aliejaus gamintojos: Ukraina, Moldova.

Žaliava: lеvаndų- eterinis aliejus gaminamas iš visžаlių tikrųjų lеvandų - (Lavandula officinalis Сhаix.) рuskrūmių hidrodistiliacijos metodu.

Pagrindiniai cheminiai komponentai: linalilacetatas, terpineolis, linalolis, linalolio ir оrganinių rūgščių (acto, sviesto, vаlеrijоnų, heksano) eteriniai aliejai, borneolis, kariofilenas.

Savybės:

  • skatina аudinių atsinaujinimą
  • gerina pažeistos ir pleiskanojančios odos būklę;
  • stiprina plaukus, skatina jų- augimą;
  • gaivinamoji, mažina odos niežėjimą, repelentas.

Rekomenduojama naudoti kaip pagalbinę priemonę:

• natūralus levandų eterinis aliejus – gali padėti susidoroti su nerimu, panikos atakomis, pašalinti jaudulį ir  nemigą. Šio aromato poveikis prisideda prie psichologinės, emocinės būsenos suderinimo, padeda sukurti vidinę ramybę. Jis padeda apsaugoti psichika ir sąmonę  nuo  stresų, neigiamų emocijų.

IŠORINIO NAUDOJIMO  BŪDAI

KOSMETIKOS PRIEMONIŲ PAPILDYMAS

3-5 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio sumaišyti su 10-15 g (ml) pagrindo (kremo, losjono, toniko, šampūno ir pan.).

MASAŽAS

5-8 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio sumaišyti su valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus (alyvuogių, migdolų, kukurūzų, kviečių gemalų ar kt.) arba pasirinkto kremo.

VONIOS

5-8 lašus levandų eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio, iš anksto sumaišytus su valgomuoju šaukštu emulgatoriaus (pieno, medaus, jūrų arba valgomosios druskos), įpilti į pilną vandens (37-38oC) vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.

SAUNA

5-10 lašų levandų eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio įlašinti į nedidelį karšto vandens indą ir pastatyti indą garinėje ant viršutinės lentynos.

PATALPŲ AROMATIZAVIMAS

5-7 lašus levandų eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio įlašinti į aromatinėje lempoje esantį vandenį ir uždegti žvakę. Patalpoje pasklis kvapas. Jei nėra lempos, aliejumi galima sudrėkinti servetėlę arba įlašinti jo į karšto vandens puodelį bei pastatyti ant veikiančio radiatoriaus.

Kontraindikacijos:

  • individualus eterinio aliejaus kоmроnеntų netoleravimas;
  • nenaudoti pirmaisiais keturiais nėštumo mėnesiais, esant hipotonijai (kraujospūdžio sumažėjimui), chemoterapinei onkopatologiiai;
  • nenaudoti kartu su vaistais, turinčiais jodo ar geležies.

Sąveika su kitais aliejais: lеvаndų аliеjų tinka naudoti su kanаngų, раčiulių, еukаliрtų aliejais.

Рарildоmа informacija:

- vabzdžių (bičių. vapsvų. uodų) įkaпdiтai - pažeistos odos vietą patrinti lеvаndų eterinio aliejaus ir spirito ar degtinės viеnоdų dаlių mišiniu;

- plaukaтs stipriпti ir аugiтui skatiпti - ураč efektyvus galvos maitinamasis aromamasažas ir рlаukų aromaskalavimas.

Maitinamasis masažas: aromamišiniu (1 valg. šaukštas pagrindinio augalinio aliejaus ir 3–5 lašai eterinio aliejaus) įtrinti galvos odą, apvynioti galvą rankšluosčiu ir po 1–1,5 val. išplauti šampūnu. Po šios procedūros plaukus galima perskalauti aromamišiniu. Jeigu prasidėtų galvos skausmai, eterinio aliejaus lašų skaičių procedūrai būtina sumažinti.

- odos пudеgiтаi (taip pat ir saulės) - jeigu pažeista odos vieta nedidelė, tepti lеvаndų aliejumi; esant saulės nuоdеgiаms, lеvаndų aliejaus įdėti į kūno krеmą.

Naudojant eterinius aliejus galimos alerginės reakcijos, todėl būtina atlikti naudojimo aliejaus toleravimo testą.

Individualaus jautrumo eteriniam aliejui testai

  • kvėpavimo – 1–2 lašus eterinio aliejaus užlašinti ant vatos gabalėlio ir 7–10 kartų įkvėpti aliejaus aromato. Jeigu per 4–5 minutes nejaučiama diskomforto, neatsiranda kvėpavimo spazmų, kosulio, dusulio, galvos svaigimo, tai tą aromatinį darinį galima naudoti aromatinėje lempoje arba inhaliacijai.
  • odos– aromatinį mišinį (1 lašas eterinio aliejaus į 1 arbat. šaukštelį augalinio aliejaus) vatos gabalėliu užtepti odos lopinėlį ant dilbio vidinės pusės, riešo arba alkūnės įlinkio, už ausies arba krūtinkaulio srityje. Jeigu per 12 valandų nepasireikš odos suerzinimo (paraudimo, niežėjimo) požymių, tai tą eterinį aliejų galima naudoti odos  procedūroms.

Dėmesio: nevartoti į vidų!

Tinkamumo naudoti terminas: 3 metai.

Laikymo sąlygos: eteriniai aliejai laikomi sandariai užkimštuose flakonuose kambario temperatūroje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Saugoti nuо tiеsiоginių saulės sрindulių.

Раkuоtė: 10 ml 

Nereceptinis.

Maitinamoji molio kaukė veidui ir kaklui 40g.

€1.29

Apie kosmetinio molio naudą yra pasakyta nemažai teigiamų žodžių, juk jis pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis, sudėtyje turi priešuždegiminių ir raminamųjų komponentų. Po molio kaukių naudojimo kurso padidėja odos stangrumas, ji tampa minkšta, įgauna sveiką išvaizdą, o taip pat ląstelėse  normalizuojasi medžiagų apykaitą. Molio kaukės - tai puiki šveitimo priemonė, jos pašalina negyvas odos ląsteles - odos paviršius atrodo daug patrauklesnis, kadangi atsinaujino. Molis - medžiaga grožio kūrimui Be abejonės, kosmetologijoje antrą gyvenimą rado daug medžiagų: pienas, alavijas, parafinas, todėl molis - ne išimtis. Pavyzdžiui, paprastas vartotojas molį suvokia kaip statybinę medžiagą, skulptorius žiūri į šį klausimą kūrybiškiau, molio pagalba įgyvendindamas savo kūrybines idėjas. O štai kosmetikoje molis - unikali odos sveikatinimo, gydymo, vienu žodžiu, grožio kūrimo medžiaga. Be to, molis užkariavo antiseptiko šlovę, todėl kad jame nėra bakterijų. Molis būna įvairių spalvų, kiekviena rūšis sprendžia skirtingas problemas, o gydomosios charakteristikos ir spalva priklauso nuo mineralinių sudedamųjų. Kai kuriose molio rūšyse vyrauja aliuminis, kitose - silicis, trečiose - manganas. Aliuminis turi džiovinamųjų, sutraukiančiųjų, antacidinių rodyklių, manganas - džiovina ir dezodoruoja odą,  o silicis daro gyslas daug lankstesnes, suaktyvina kolageno susidarymą ir lipidų apykaitą. Vis dėlto pagrindinėmis laikomos molio valomosios ir balinamosios savybės.

Mandarinų eterinis aliejus 10ml.

€3.69

Nors mandarinas yra citrusinis vaisius, tačiau skirtingai nuo kitų citrusų jis neveikia tonizuojamai. Mandarinas ramina ir balansuoja emocijas, padeda įveikti nuotaikų svyravimus.Ypatingai tinka besilaukiančioms moterims! Tai bene saugiausias eterinis aliejus nėštumo laikotarpiui. Mandarinų aliejus didina odos elastingumą, tonizuoja odą, padeda apsisaugoti nuo strijų.

Apie produktą:
Mandarinų eterinis aliejus apibūdinamas kaip turintis antiseptinių, spazmus malšinančių, raminančių, tonizuojančių, valančiųjų, žarnyno veiklą stimuliuojančių savybių.
Apibūdinimas Mandarinų eterinis aliejus išgaunamas šalto spaudimo būdu iš mandarininio citrinmedžio (Citrus reticulata) vaisių žievelių ir yra saldžiai citrusinio, ledinukus primenančio kvapo. Mandarinų eterinis aliejus ramina nervų sistemą, tonizuojančiai veikia virškinimą, mažina vidurių pūtimą, balansuoja žarnyno veiklą. Naudingas kamuojant nemigai, ypač vaikams, kamuojant nervinei įtampai, stresui, sutrikus virškinimui. Kosmetikoje naudojamas odai stangrinti, skysčių susilaikymui mažinti, odos kraujotakai gerinti, kaip anticeliulitinė priemonė, strijų profilaktikai. Teigiamai veikia spuoguotą, suglebusią raukšlėtą odą.

Medinis stovelis smilkalams

€1.79

Medinis stovelis smilkalams. Naudojamas patalpų aromatizacijai bei aromaterapijai.   Naudojimo būdas: Uždegti smilkalą, užpūsti bei įstatyti į stovelį.

Melisų eterinis aliejus 10ml.

€3.95

Apie produktą:
Melisų eterinis aliejus pasižymi antidepresinėmis, priešbakterinėmis, vidurių pūtimą mažinančiomis, širdies veiklą gerinančiomis, raminančiomis, virškinimą gerinančiomis, tonizuojančiomis, karščiavimą ir kraujospūdį mažinančiomis savybėmis. Šio aliejaus didžiausias privalumas – tai nervus ir širdies veiklą raminančios, virškinimą gerinančios, karščiavimą mažinančios ir skausmingas menstruacijas malšinančios savybės.
Apibūdinimas Melisų eterinis aliejus išgaunamas iš vaistinių melisų (lot. Melissa officinalis) jaunų žydinčių viršūnių, lapų ir stiebų distiliuojant vandens garais ir yra saldžiai gaivaus citrusinio aromato. Melisų eterinis aliejus veiksmingai padeda raminti nervus ir kovoja su depresijos požymiais. Šis aliejus gali būti naudingas kamuojant isterijai ir panikai, gali padėti numalšinti padidėjusį širdies plakimą, sąlygotą nervinės įtampos, melisų eterinis aliejus gali padėti sumažinti kraujospūdį, sureguliuoti menstruacijų ciklą, numalšinti menstruacijų metu kamuojamus skausmus. Tai geros nuotaikos aliejus, padedantis išsklaidyti liūdesį ir nerimą, pagerinantis dėmesio sutelkimą ir atmintį. Melisų eterinis aliejus gali padėti sureguliuoti virškinimą, gali pagelbėti kamuojant pykinimui ir vėmimui, aliejus veikia vėsinamai karščiuojant ir gali padėti numalšinti galvos skausmus kamuojant peršalimui. Manoma, kad melisų eterinis aliejus gali būti naudingas pastebėjus pačius pirmuosius pūslelinės (herpes viruso) požymius. Kosmetikoje šis eterinis aliejus tinka lūpų, taip pat riebios, inkštiruotos odos ir riebių plaukų priežiūrai. Ramina niežulį ir skausmą patepus vabzdžių sugeltas vietas.

Molio kaukė normaliai odai 40g.

€1.29

Apie kosmetinio molio naudą yra pasakyta nemažai teigiamų žodžių, juk jis pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis, sudėtyje turi priešuždegiminių ir raminamųjų komponentų. Po molio kaukių naudojimo kurso padidėja odos stangrumas, ji tampa minkšta, įgauna sveiką išvaizdą, o taip pat ląstelėse  normalizuojasi medžiagų apykaitą. Molio kaukės - tai puiki šveitimo priemonė, jos pašalina negyvas odos ląsteles - odos paviršius atrodo daug patrauklesnis, kadangi atsinaujino. Molis - medžiaga grožio kūrimui Be abejonės, kosmetologijoje antrą gyvenimą rado daug medžiagų: pienas, alavijas, parafinas, todėl molis - ne išimtis. Pavyzdžiui, paprastas vartotojas molį suvokia kaip statybinę medžiagą, skulptorius žiūri į šį klausimą kūrybiškiau, molio pagalba įgyvendindamas savo kūrybines idėjas. O štai kosmetikoje molis - unikali odos sveikatinimo, gydymo, vienu žodžiu, grožio kūrimo medžiaga. Be to, molis užkariavo antiseptiko šlovę, todėl kad jame nėra bakterijų. Molis būna įvairių spalvų, kiekviena rūšis sprendžia skirtingas problemas, o gydomosios charakteristikos ir spalva priklauso nuo mineralinių sudedamųjų. Kai kuriose molio rūšyse vyrauja aliuminis, kitose - silicis, trečiose - manganas. Aliuminis turi džiovinamųjų, sutraukiančiųjų, antacidinių rodyklių, manganas - džiovina ir dezodoruoja odą,  o silicis daro gyslas daug lankstesnes, suaktyvina kolageno susidarymą ir lipidų apykaitą. Vis dėlto pagrindinėmis laikomos molio valomosios ir balinamosios savybės. Kaip gi padaromos molio kaukės? Nepriklausomai nuo to, kokios spalvos molis pasirinktas, būtina jį taisyklingai panaudoti. Molis kruopščiai maišomas su drungnu vandeniu, kad neliktų gumulėlių. Turi gautis masė, pagal konsistenciją primenanti grietinę, tačiau mišinys neturi varvėti nuo veido. Taipogi nepageidautina naudoti itin tirštą masę, kadangi ji išdžius anksčiau laiko, o tai nerekomenduojama. Ruošiant molio kaukę veidui, reikia atidžiai laikytis taisyklės, kuri byloja, jog negalima naudoti metalinių indų - kai kurios mineralinės medžiagos reaguoja su metalais ir, atitinkamai, sunaikinamos. Geriau naudoti stiklinę, keraminę, emaliuotą talpą. Tas pats galioja ir maišymo įrankiams. Kaukė paskirstoma ne itin plonu sluoksniu, padengiant visą veidą, vengiant tik akių sritį. Tai paaiškinama tuo, kad akių srityje nėra riebalinių liaukų, molis sugers drėgmę, o tai visiškai nereikalingas reiškinys. Procedūros metu žmogus neturi būti vertikalioje padėtyje, todėl kad molis gana sunki medžiaga. Jeigu nesilaikyti šios rekomendacijos, kaukė nutemps odą žemyn, išdžius ir užfiksuos suglebusią odą. Jeigu žmogus guli veidu į viršų, oda išsilygina, pasitempia. Kitas svarbus klausimas - kiek gi laiko reikia laikyti kaukę ant veido? Perteklinėms pastangoms čia ne vieta. Riebiai odai reiktų 20 minučių trunkančios procedūros, normaliai - ne daugiau negu 10-15 minučių. O kalbant apie sausą odą, kaukę nuimti reikia po 5-10 minučių. Norint pašalinti kaukę, reikia sudrėkinti jos paviršių vandeniu: suminkštėjusi masė nuimama drėgna servetėle, o veidą reikia nuprausti tekančiu vandeniu. Po to būtina odą padengti drėkinamuoju kremu. Molio kaukes nereikia daryti kasdien: riebiai odai pakanka 2 procedūrų per savaitę, o kitiems odos tipams dar rečiau - 1 karto. Be to, molio kaukę galima naudoti tik ant itin probleminių odos vietų.

Molio kaukė probleminei odai 40g.

€1.29

Apie kosmetinio molio naudą yra pasakyta nemažai teigiamų žodžių, juk jis pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis, sudėtyje turi priešuždegiminių ir raminamųjų komponentų. Po molio kaukių naudojimo kurso padidėja odos stangrumas, ji tampa minkšta, įgauna sveiką išvaizdą, o taip pat ląstelėse  normalizuojasi medžiagų apykaitą. Molio kaukės - tai puiki šveitimo priemonė, jos pašalina negyvas odos ląsteles - odos paviršius atrodo daug patrauklesnis, kadangi atsinaujino. Molis - medžiaga grožio kūrimui Be abejonės, kosmetologijoje antrą gyvenimą rado daug medžiagų: pienas, alavijas, parafinas, todėl molis - ne išimtis. Pavyzdžiui, paprastas vartotojas molį suvokia kaip statybinę medžiagą, skulptorius žiūri į šį klausimą kūrybiškiau, molio pagalba įgyvendindamas savo kūrybines idėjas. O štai kosmetikoje molis - unikali odos sveikatinimo, gydymo, vienu žodžiu, grožio kūrimo medžiaga. Be to, molis užkariavo antiseptiko šlovę, todėl kad jame nėra bakterijų. Molis būna įvairių spalvų, kiekviena rūšis sprendžia skirtingas problemas, o gydomosios charakteristikos ir spalva priklauso nuo mineralinių sudedamųjų. Kai kuriose molio rūšyse vyrauja aliuminis, kitose - silicis, trečiose - manganas. Aliuminis turi džiovinamųjų, sutraukiančiųjų, antacidinių rodyklių, manganas - džiovina ir dezodoruoja odą,  o silicis daro gyslas daug lankstesnes, suaktyvina kolageno susidarymą ir lipidų apykaitą. Vis dėlto pagrindinėmis laikomos molio valomosios ir balinamosios savybės.  

Molio kaukė riebiai odai 40g.

€1.29

Apie kosmetinio molio naudą yra pasakyta nemažai teigiamų žodžių, juk jis pasižymi puikiomis valomosiomis savybėmis, sudėtyje turi priešuždegiminių ir raminamųjų komponentų. Po molio kaukių naudojimo kurso padidėja odos stangrumas, ji tampa minkšta, įgauna sveiką išvaizdą, o taip pat ląstelėse  normalizuojasi medžiagų apykaitą. Molio kaukės - tai puiki šveitimo priemonė, jos pašalina negyvas odos ląsteles - odos paviršius atrodo daug patrauklesnis, kadangi atsinaujino. Molis - medžiaga grožio kūrimui Be abejonės, kosmetologijoje antrą gyvenimą rado daug medžiagų: pienas, alavijas, parafinas, todėl molis - ne išimtis. Pavyzdžiui, paprastas vartotojas molį suvokia kaip statybinę medžiagą, skulptorius žiūri į šį klausimą kūrybiškiau, molio pagalba įgyvendindamas savo kūrybines idėjas. O štai kosmetikoje molis - unikali odos sveikatinimo, gydymo, vienu žodžiu, grožio kūrimo medžiaga. Be to, molis užkariavo antiseptiko šlovę, todėl kad jame nėra bakterijų. Molis būna įvairių spalvų, kiekviena rūšis sprendžia skirtingas problemas, o gydomosios charakteristikos ir spalva priklauso nuo mineralinių sudedamųjų. Kai kuriose molio rūšyse vyrauja aliuminis, kitose - silicis, trečiose - manganas. Aliuminis turi džiovinamųjų, sutraukiančiųjų, antacidinių rodyklių, manganas - džiovina ir dezodoruoja odą,  o silicis daro gyslas daug lankstesnes, suaktyvina kolageno susidarymą ir lipidų apykaitą. Vis dėlto pagrindinėmis laikomos molio valomosios ir balinamosios savybės. Kaip gi padaromos molio kaukės? Nepriklausomai nuo to, kokios spalvos molis pasirinktas, būtina jį taisyklingai panaudoti. Molis kruopščiai maišomas su drungnu vandeniu, kad neliktų gumulėlių. Turi gautis masė, pagal konsistenciją primenanti grietinę, tačiau mišinys neturi varvėti nuo veido. Taipogi nepageidautina naudoti itin tirštą masę, kadangi ji išdžius anksčiau laiko, o tai nerekomenduojama. Ruošiant molio kaukę veidui, reikia atidžiai laikytis taisyklės, kuri byloja, jog negalima naudoti metalinių indų - kai kurios mineralinės medžiagos reaguoja su metalais ir, atitinkamai, sunaikinamos. Geriau naudoti stiklinę, keraminę, emaliuotą talpą. Tas pats galioja ir maišymo įrankiams. Kaukė paskirstoma ne itin plonu sluoksniu, padengiant visą veidą, vengiant tik akių sritį. Tai paaiškinama tuo, kad akių srityje nėra riebalinių liaukų, molis sugers drėgmę, o tai visiškai nereikalingas reiškinys. Procedūros metu žmogus neturi būti vertikalioje padėtyje, todėl kad molis gana sunki medžiaga. Jeigu nesilaikyti šios rekomendacijos, kaukė nutemps odą žemyn, išdžius ir užfiksuos suglebusią odą. Jeigu žmogus guli veidu į viršų, oda išsilygina, pasitempia. Kitas svarbus klausimas - kiek gi laiko reikia laikyti kaukę ant veido? Perteklinėms pastangoms čia ne vieta. Riebiai odai reiktų 20 minučių trunkančios procedūros, normaliai - ne daugiau negu 10-15 minučių. O kalbant apie sausą odą, kaukę nuimti reikia po 5-10 minučių. Norint pašalinti kaukę, reikia sudrėkinti jos paviršių vandeniu: suminkštėjusi masė nuimama drėgna servetėle, o veidą reikia nuprausti tekančiu vandeniu. Po to būtina odą padengti drėkinamuoju kremu. Molio kaukes nereikia daryti kasdien: riebiai odai pakanka 2 procedūrų per savaitę, o kitiems odos tipams dar rečiau - 1 karto. Be to, molio kaukę galima naudoti tik ant itin probleminių odos vietų.

Morkų sėklų natūralus eterinis aliejus

€0

Morkų sėklų eterinis aliejus pasižymi stimuliuojančiomis, regeneruojančiomis, valančiomis, minkštinančiomis savybėmis, itin tinka brandžiai ir sausai odai puoselėti. Padeda atstatyti odos tonusą, stangrina, lygina smulkias raukšleles, minkština randus, padeda išvengti strijų susidarymo. Skaistina ir jaunina, gerina odos išvaizdą, suteikia bronzinio atspalvio. Apibūdinimas Morkų sėklų eterinis aliejus išgaunamas iš morkų sėklų (lot. Daucus carota) distiliuojant vandens garais ir yra šiek tiek salsvo, žemiško, morkas primenančio kvapo. Pasižymi antiseptinėmis, dujų kaupimąsi mažinančiomis, valančiosiomis, diuretinėmis, stimuliuojančiomis, tonizuojančiomis, parazitus varančiomis, kepenų funkcijas teigiamai veikiančiomis savybėmis. Naudingas sergant artritu, podagra, reumatu, gelta, pasižymi nosies, gerklės ir plaučių gleivinės membranas stiprinančiomis savybėmis, todėl teigiamai veikia sergant gripu ar bronchitu. Dėl stimuliuojančiųjų, ląstelių atsinaujinimą skatinančių, valančiųjų savybių morkų sėklų eterinis aliejus itin tinka sausai, brandžiai, suglebusiai odai prižiūrėti. Turi randus minkštinančių savybių, padeda užgyti žaizdoms ir nudegimams, padeda atstatyti odos tonusą ir elastingumą, skaistina, jaunina, puikiai tinka anticeliulitiniuose mišiniuose. Mėgstantiems saulės vonias, tausoja odą ir padeda įgauti dailaus atspalvio įdegį.   Naudojimas Aromaterapijai į aromatinę garų lempą, žvakę ar inhaliatorių lašinama 3 – 5 lašai morkų sėklų eterinio aliejaus, siekiant per kvėpavimo takus sumažinti stresą, suaktyvinti kepenų, virškinimo ir kvėpavimo sistemų veiklą, sumažinti raumenų skausmus. Panašų efektą suteiksite, jei pirtyje ar saunoje keletą lašų morkų sėklų eterinio aliejaus įlašinsite į kibirą vandens ir apšlakstysite sienas, akmenis, gultus, ar mirkysite vantas. Kosmetikos priemonėms 1 – 2 lašus morkų sėklų aliejaus maišykite su 10 ml bazinio aliejaus ar kremo ir naudokite odos jauninimui, stangrinimui, drėkinimui, smulkių raukšlelių mažinimui, spalvos gerinimui. 10 – 15 lašų morkų eterinio aliejaus, sumaišykite trupučiu su pieno, grietinėlės, medaus ar druskos ir supilkite į vonią arba 5 – 10 lašų morkų eterinio aliejaus sumaišykite su 50 ml bazinio aliejaus ir naudokite masažui. Naudinga kamuojant raumenų skausmams, padeda suaktyvinti kvėpavimo takų sistemą, išvalyti toksinus, suaktyvinti raudonųjų kraujo kūnelių gamybą.   Derinimas Morkų sėklų eterinis aliejus labiausiai dera su bergamočių, kadagių, levandų, citrinų, žaliųjų citrinų, sandalmedžių, pelargonijų bei kitais citrusiniais ir prieskoniniais eteriniais aliejais.

Muskatinio šalavijo eterinis aliejus

€3.97

Labai populiaraus 100 % Muskatinių šalavijų aliejaus sudėtyje yra tokių aktyviųjų komponentų, kaip tujonas (41-61%), borneolas (7-16%), cineolas, kamparas. Šis aliejus pasižymi aštriu ir gaiviu aromatu su muskuso dvelksmu. Naudojama kaip priešuždegiminė priemonė, turinti sutraukiančių, dezinfekuojančių, kraujavimą stabdančių ir odą minkštinančių savybių. Aliejus puikiai stimuliuoja ir balansuoja nervų sistemą, šalina nemigą, silpnumą ir depresiją, žymiai gerina atmintį. Aktyvindamas galvos smegenų veiklą aliejus kelia darbingumą, stiprina fizines jėgas, šalina traukulius, nervinę įtampą, palengvina galvos skausmus. Valo ir stimuliuoja kraujotakos sistemą. Jau nuo senų laikų gerai žinomas šio aliejaus poveikis kvėpavimo sistemai. Jis padeda sergant bronchitu, kosuliu ir su peršalimu siejamomis ligomis. Moterims padeda sureguliuoti menstruacijų ciklą, šalina skausmo sindromą. Klimakteriniu laikotarpiu ramina, mažina padidėjusį prakaitavimą, karščio antplūdžius. Efektyvus pienligės ir genitalijų herpes  viruso pasireiškimo atvejais. Palengvina raumenų ir reumatinius skausmus, kitokias neuralgijas. Šalavijų aliejus naudojamas, kai norima baigti maitinimą krūtimi, – jis stabdo laktaciją.

Natūralus augalinis abrikosų kauliukų aliejus 50ml.

€4.17

NATŪRALUS ABRIKOSŲ KAULIUKŲ ALIEJUS

(Oleum Prúnus аrmeniacae)

Išgaunamas šalto presavimo būdu iš paprastųjų abrikosų (Prúnus armeniác), taip pat iš slyvų  (Prúnus) ir kaukazinių slyvų  (Prúnus cerasiféra) kauliukų (visi iš Amygdalaceae šeimos).

Maitinamasis aliejus, lengvai tepamas, greitai įsigeria, sudaro epiderminį barjerq. Plačiai naudojamas kosmetikoje ir dermatologijoje kaip drėkinamųjų ir maitinamųjų aliejų mišinių bazinis aliejus . Rekomenduojamas vaikų ir jautriai odai.

POVEIKIS: priešuždegiminis, regeneruojamasis, gaivinamasis, jaunina odą; išlygina smulkias raukšleles; stangrina odą, suteikia jai sveiką išvaizdą ir gražią spalvą; atkuria odos elastingumą, ypač celiulito pažeistos ir grublėtos odos, pašalina uždegimą.

NAUDOJIMO ATVEJAI: pavargusi ir suglebusi oda; problemiška oda; jautrios ir vaikų odos priežiūra; kasdieninė mišrios odos priežiūra.

IŠORINIO NAUDOJIMO BŪDAI

Grynas abrikosų kauliukų aliejus arba sumaišytas (santykiu 1: 1) su kitais augaliniais aliejais (migdolų, avokadų, simondsijų, kviečių želmenų) naudojamas veido, rankų, kūno odos priežiūrai, taip pat kaip natūralių eterinių aliejų bei kai kurių vaistinių ir kosmetinių preparatų bazinis aliejus.

MASAŽAS

Grynas abrikosų kauliukų aliejus naudojamas suaugusiųjų ir  kūdikių masažui. Kaip bazinis aliejus naudojamas tokiomis dalimis: į 50 ml abrikosų aliejaus 1 - 2 lašai nerolių ar ramunėlių eterinio aliejaus; arba po 1 - 2 lašus bergamočių ir levandų ar pačiulių eterinio aliejaus; arba po 1 lašą levandų ir apelsinų eterinio aliejaus. Tinka veido odos bėrimams, uždegimams pašalinti.

Abrikosų kauliukų aliejus ar jo mišinys su avokadų  aliejumi (santykiu 1: 1) ir dar papildytas eteriniais aliejais (į 2 valg. šaukštus bazinio aliejaus įlašinti po 2 - 3 lašus apelsinų, kadagių, rozmarinų ir citrinų arba greipfrutų, mandarinų, pušų ir kadagių) yra puiki priemonė nuo celiulito ir odos grublėjimo.

KAUKĖS IR KOMPRESAI

Galima naudoti gryną  abrikosų kauliukų aliejų ir jo mišinius su kitais augaliniais aliejais (migdolų, avokadų, kviečių gemalų).

Ant pažeistų odos vietų 1 - 2 kartus per dieną uždėti servetėles, suvilgytas abrikosų kauliukų aliejumi ar aukščiau minėtu aliejų mišiniu ir laikyti po 15 - 30 min.

Odos dėmėms pašalinti pavargusiai odai atgaivinti, raukšlėms lyginti naudojamas toks mišinys: į 1 valg. šaukštą bazinio aliejaus įlašinama po 1 - 2 lašus santalmedžių arba pačiulių ir ramunėlių eterinių aliejų.

Problemiškos odos kaukės ir kompresai

Į 1 valg. šaukštą abrikosų kauliukų aliejaus arba jo mišinio su kitais augaliniais aliejais įlašinti po 2 lašus citrinų, levandų, mirtų arba arbatmedžių eterinių aliejų.

Kasdieninė drėkinamoji kaukė

Grynas abrikosų kauliukų aliejus; jo mišinys (santykiu 1: 1) su persikų, migdolų, kviečių gemalų aliejumi; 1 valg. šaukštas bazinio aliejaus su 1 - 2 lašais natūralių levandų, santalmedžių ir kanangų eterinių aliejų. Tepti kūno odą po vonios ar dušo. Minkština odą, atgaivina pažeistas odos vietas, naikina odos raudonį ir lupimąsi.

Mišrios veido odos priežiūra

Grynas abrikosų kauliukų aliejus; jo mišinys su persikų aliejumi (santykiu 1: 1); 1 valg. šaukštas bazinio aliejaus su 1 - 2 lašais kanangų, nerolių, citrinų ir mėtų eterinių aliejų. Kasdien tepti švariai nuvalytą odą. Normalizuoja odos riebalų apykaitą, suteikia odai gaivumo, tamprumo, elastingumo ir lygumo.

LAIKYMO SĄLYGOS

Sandariai užkimštą sausoje, vėsioje tamsioje vietoje ne aukštesnėje kaip +250C temperatūroje. Saugoti nuo tiеsiоginių saulės spindulių. Tinkamumo laikas nurodytas ant pakuotės. Žemesnėje kaip plius 5 °C  temperatūroje aliejus gali susidrumsti, plius 23 °C temperatūroje drumstumas išnyksta.

Natūralus augalinis argano aliejus 20ml.

€6.69

ramina paraudusią ir šerpetojančią odą, jis suteikia žvilgesio ir gyvybingumo pavargusiems plaukams ir stiprina trapius nagus. Argano aliejus pasižymi labai didele vitamino E koncentracija ir turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Tai paaiškina, kodėl aktyvios saulės spindulių nuolat veikiama oda išlaiko drėgmę ir atrodo sveikai. Vitaminas E veikia kaip natūralus UV spindulių filtras ir neutralizuoja žalingą laisvųjų radikalų poveikį. Linoleno rūgštis taip pat stiprina apsaugines odos funkcijas ir saugo ją nuo senėjimo.   Kosmetinės aliejaus savybės odai :

  • puikiai maitina išsausėjusią veido bei krūtinės odą;
  • tinka nuo raukšlių susidarymo kasdieniam naudojimui;
  • nepakeičiamas elastingumą ir stangrumą praradusiai odai ( rūkant, piktnaudžiaujant saulės voniomis);
  • padeda esant dermatitui;
  • ideali priemone nagų odai;
  • paaugliams tinka nuo spuogų;nes subalansuoja riebalinių liaukų veiklą;
  •  vyrams tinka po skutimosi;
  • rekomenduojamas masažams;
  • puikus makiažo valiklis.